• Lyst til å prøve Yoga? Meld deg på Nybegynner kurs nå!

  Yoga er hverken mystisk, farlig eller forbeholdt spesielt myke mennesker. Yoga er for alle, og Yoga Øst har kurs for alle nivåer. På Yoga øst er det 5-12 deltagere på Read More
 • Kurs for høsten 2018 er klare nå - meld deg på idag!

  Kursene tar for seg både avspenning og basisøvelsene i Yoga. Kursene blir fort fulle, så vær raskt ute med å melde deg på! Read More
 • Gravidyoga -anbefalt av jordmødre

  Teknikkene i vårt populære yogakurs for gravide er spesielt egnet til å hjelpe deg gjennom fødselens forskjellige faser. Avspenning er gunstig for både deg og barnet under svangerskapet. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Yoga og avspenning: litt øvet/øvet

 

Yoga & avspenning, litt øvet og øvet er oppfølgingskurs for de som har gått kurs på Yoga øst eller for de som har yoga erfaring fra tidligere. Vi underviser klassisk hatha yoga

Lærerne: Liv (onsdager) og Ingrid (tirsdager)

 

Yoga - Fordypningskurs

Fordypningskurset innholder fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenninger og meditasjon. Kurset går inn på essensen av klassisk yoga, som innebærer mindfulness, konsentrasjon og meditativ praksis. Det krever tidligere erfaring med yoga og en nysjerrighet overfor hva yoga kan gi utover den fysisike trening den er ofte forbundet med. 

Hva er det vi søker å oppnå med yoga? Yogafilosofi- og psykologi bunnet i tekstene som danner grunnlaget for klassisk yoga vil bli en ledetråd gjennom kurset. Hensikten med klassisk yoga er mer enn å være godt trenet.  Yogas endelige mål er godt uttrykt av Rod Stryker av Himalayan Institute of Yoga Science and Philosophy: "Yoga skal gi deg evnen til å se, kjenne og leve uten frykt. Det optimale resultatet av yogapraksis er fullt og helt å bli det lysende vesenet du er ment til å være".

 

Læreren: Cynthia

 

Yoga for gravide

Kurset passer best for deg som er mellom 4. og 9. måned i svangerskap. De fysiske øvelsene styrker ryggen, smidiggjør bekkenbunnen og stimulerer blodomløpet. På dette kurset legger vi stor vekt på pusteøvelser som skaper ro i kropp og sinn. Teknikkene er spesielt egnet til å hjelpe deg gjennom fødselens forskjellige faser. Avspenning er gunstig for både deg og barnet under svangerskapet. Avspenningsmetodene hjelper deg til å slappe mest mulig av under fødselen. Tilbakemeldinger fra jordmødre er meget positive når det gjelder avspenningsevnen til de som har gått på kurset Yoga for gravide.

Den siste kurskvelden tar du gjerne med fødselsledsager. På denne timen  gjennomgår vi fødselsgangen sammen, samt de avspennende pustteknikker gjennomgått på kurset. Vi tar opp ledsagerens rolle under fødselen og gir flere ideer og forslag til hvordan ledsageren kan være en god støttespiller under fødselen.

Kurset krever ingen forkunnskaper. Noen av deltagere har aldri vært bort i yoga før, mens andre har mye erfaring. Dette kurset er såpass spesialisert at du kan følge godt med uansett. 

 

Lærer: Ingrid

 

Formiddagsyoga

Formiddagsyoga egner seg for deg som har anledning å gå på yogatimer på dagtid. Timene er skånsomme, og det blir tatt hensyn til den som har evt. plager i nakke, skulder, rygg eller en midlertidig skade. Uansett form eller alder, kan du delta på dette kurset.  Formiddagsyoga passer både for nybegynnere og for de som har erfaring med yoga.

Læreren: Cynthia

Barselyoga

Et tilbud til mødre som ønsker å komme i form etter fødselen og som ønsker å oppleve den smidigheten og avspenningen yoga kan gi. Kurset er beregnet på at moren tar med seg barnet, som ligger eller sitter på matten ved siden av henne eller er hos henne under noen øvelser. Vi anbefaler kurset til mødre med barn fra ca 2-7 måneder gamle. Barselyoga er i tillegg en hyggelig anledning til å treffe andre nybakte mødre og utveksle erfaringer. Det er god tid til dette både før og etter undervisningen.

 

 

 

Kurskalender

May   2019
M T W T F S S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31